Nyheter

Vandringskängor till fjällen

VandringskängorI höst är det bestämt, jag och Anna-Klara ska bestiga Kebenekaise. Tågbiljetter är bokade och den sjuttonde september bär det av. Vi har bestämt att vi ska bestiga berget och komma ner på totalt tre dagar. Då kan vi passa på att njuta av vår underbara natur utan att känna någon stress. Jag har börjat fundera på det här med packning, vad man ska ha med sig. Det är en lång tågresa dit, en lång vandring upp för berget och en lika lång väg tillbaka. Mina funderingar gå till vandringskängor. Vad behöver jag ha på fötterna?

Framförallt måste mina skor vara sköna, eftersom att jag ska vandra många mil. Underlaget kommer säkert att variera och även lutningen på berget. När det är brant vill jag ha en stabil vandringskänga och när det är mer slätt vill jag ha en lite lättare.

Det kommer säkert att vara blött på vissa ställen och då vore det ju skönt med en vattentät vandringskänga, eller en med gore-texmembran i sig. En vandringskänga med gore-tex skulle nog passa mig bäst, det kommer bli svettigt, blött och kanske även soligt ibland.

Läs mer på vandringskängor.se

Det finns mängder av vandringskängor har jag förstått.. Man behöver ha en som är anpassad efter fot och klimat. Jag tror att en Salomon Xa Pro skulle kunna passa mig, den har ett gore-texmembran och är ganska högt uppbyggd. Det skulle passa i branta partier, samt där det är fuktig mark. Efter mer sökande hittar jag även Treksta Zeke, även den med gore-texmembran och relativt högt uppbyggd. Någon av dessa två får det nog bli.

Nu var det bara resten av packningen kvar.. Långkalsonger, underkläder, ombyten, strumpor och vandringsväska.. Tur att det är några månader kvar så att man hinner planera allt.